Dejan Gvozden Predstavio Spot Za Kompoziciju “Život je Lep”

Nakon objavljivanja spotova za pesme „Svedok Jutra“ i „U tvojim Očima“, Dejan Gvozden, frontmen sastava Kristali, predstavio je i spot za kompoziciju „Život je Lep“ u saradnji sa kućom Menart. Reditelj spota, snimanog u prirodi oko Knjaževca, je Dragan Ristić. Kao i prve dve, pesma će se naći na Dejanovom solo albumu koji je u pripremi.

Dejan Gvozden je autor teksta i melodije, a kako ističe, kompozicija na životan način opisuje momenat u kome svi trenutno živimo.

„Pesma “Život je lep”, je nastala u trenutku kraja pandemije i početka rata u Ukrajini, i opisuje moju osujećenost zbog sprečenosti da uživamo u životu”.

Pesma navodi na razmišljanje o stvarima koje su važne. Pročitala sam da je naš poznati slikar Milija Belić, rekao da bi umetnost trebalo da predstavlja moralni akt , i da bi kao takva, trebalo da bude i „čuvar ljudskih vrednosti“.  Kakav je tvoj stav po tom pitanju?

Da, to je istina. Umetnik pre svega mora imati potrebu da se izrazi i treba da bude iskren u iskazivanju svojih emocija. Moje moto je, “sve što želiš sebi, čini drugima”, svakako ne volim da me lažu.

Reditelj spota, Dragan Ristić,  je veoma dobro „ispratio“ suštinu kompozicije „Život je lep“. Kako je došlo do vaše saradnje, i da li si i sam donekle uticao na vizuelni prikaz pesme?

Ovo nam je treći spot, Dragan i ja smo pre svega prijatelji, i divno je to što se emotivno razumemo. Ideja je bila da isprati kroz sliku tekst pesme, to jest njegovu formu, crnog i belog. Tek se razvijamo kao tandem, mislim da je pred nama dugačka saradnja.

Kako napreduje rad na solo albumu, i da li postoje neki nagoveštaji vezani za objavljivanje?

Sve što o tome mogu da kažem, nadam se da ću predati izdavačkoj kući materijal, sredinom leta.

Kada su u pitanju Kristali, svirke su počele. Za 2. jun planiran je koncert u Beogradu, a 27. maja ste nastupili i u poznatoj “Bulevar Books“ knjižari, u Novom Sadu.

Bilo je sjajno u Novom Sadu, sigurno će biti odlična zabava i u Kc gradu. Kristali postoje zbog koncerata i susreta sa fanovima.

Fotografija i video: Dragan Ristić

“Život je lep”, nalazi se na svim digitalnim platformama, a možete ga slušati i gledati :

https://bfan.link/zivot-je-lep

Instagram:

https://www.instagram.com/gvozdendejanmusic/?fbclid=IwAR2uXszz7XUq1EU6X0Woj-VzQmvtHiOwNcS5YEgCYTZKJMRUEIba4Nwbezs

#DejanGvozden #SoloAlbum #ZivotJeLep #Video #DraganRistić #Kristali #BulevarBooksNS #KCGrad #koncert #Menart