Django & Space Cowboys – Electric Fire

Rock sastav, Django & Space Cowboys, objavio je svoj prvi singl sa albuma koji je u pripremi, a koji bi, prema rečima članova benda, trebalo da bude objavljen tokom 2023. Kako muzičari dalje navode, pesma je odraz njih samih, i rezultat je njihovih muzičkih afiniteta.

Čestitke na objavljivanju prvog singla.

Pesma “Electric Fire”, dobila je jako pozitivne kritike, od strane slušalaca. Može se reći da je karakterišu različiti rock stilovi – od gothic-a do glam-a 80 tih, kao i odlična energija. Veoma je primetan i L.A. vibe, u najboljem smislu te odrednice. Kakav je vaš prvi utisak, i koliko ste vi zadovoljni pokretanjem ove nove muzičke “priče”?

Django & Space Cowboys: Hvala na čestitkama!

Svakako da su prisutni muzički rock stilovi koje si nabrojala, kao i vibe 80tih.

Drago nam je da su pozitivne reakcije, jer praktično nismo imali neke imperative i očekivanja.

Pesma je nastala jako spontano. Nismo sebi stavljali nikakva ograničenja po pitanju muzičkog stila. Pesma je odraz nas samih, u tom trenutku u vremenu, i naših muzičkih ukusa.”

Kada možemo da očekujemo objavljivanje albuma, i u kojoj meri će ostale kompozicije biti slične prvoj?

“Album bi trebalo da izadje 2023, godine, nemamo nikakve rokove, tako da smo opušteni.

Što se tiče kompozicija, imamo utisak da ce pesme biti različite, u velikoj meri zbog naših različitih muzičkih uticaja i afiniteta. Svako od nas ima jako širok spektar muzike koju sluša.

Pesme koje nastaju u ovom trenutku su jako različite. Videćemo u kom smeru će se dalje razvijati.”

Electric Fire, Video by Django Stikany:

Da li vaš lični muzički ukus, na neki način, utiče na stil benda, i koji su to izvodjači koji vas inspirišu?

Upravo! Lični ukusi i muzički uticaji se prepiliću što pravi interasantan mix, kao finalni proizvod.

Izvodjači su mnogobrojni, kao i muzički pravci. Neku bazu inspiracije smo našli u vajbu 80-tih.

Obojica imate značajno muzičko iskustvo.

Django, pored saradnje sa brojnim izvodjačima, kako domaćim, tako i stranim, snimio si i solo album “Virtual”, koji je veoma dobro prihvaćen i van naših granica. Od kolega takodje imaš jako dobre kritike – Djule je,tokom tvoje saradnje sa grupom Van Gogh izjavio, da si gitarista sa“vrhunskim sviračkim umećem”. U kojoj meri su te saradnje sa kolegama, na neki način, oblikovale kao umetnika, i uticale na to što trenutno radiš? Pretpostavljam da je bilo i obrnuto – zajednički rad sigurno ostavlja pozitivne tragove na umetnike.

Django: Uvek prijaju pohvale, od strane bivših kolega i saradnika.

Slažem se sa tobom da saradnja sa različitim ljudima, okruženjem, umetnicima, muzičarima, utiče na uzajamno formiranje stila i ukusa.

Mislim da svako iskustvo treba da se iskoristi za lični napredak, shvatiti to kao mogućnost za usavršavanje.

Album “Virtual”, je moj autorski instrumentalni projekat. To je simbioza Rock N’ Rolla, EDM-a i Filmske muzike. Definitivno je više praćen van naših granica.

Snake, ti si takodje imao brojne saradnje sa različitim, značajnim muzičarima. Kakvo je tvoje iskustvo po istom pitanju? Na koji način sva iskustva utiču na tvoje kreativno stvaralaštvo?

Snake: Za mene, kako u životu tako i u muzici, trudim se da iz svakog iskustva izadjem bogatiji. Svako iskustvo, bilo dobro ili loše, nas unapredjuje i obogaćuje ako smo dovoljno otvoreni za to.

Kako, i kada ste vas dvojica rešili da saradjujete kada je u pitanju bend Django & Space Cowboys?

Snake: Mi se već dugo poznajemo. Saradjivali smo u tribute bendu ”Mixed Experiment”, kao i na mnogim drugim projektima kao gosti i/ili studijski muzičari. Kad razmišljam o mom bavljenju muzikom … non-stop smo se sretali, i sudbine su nam se, u nekoj meri, preplitale. Nikada nismo ozbiljno i na duže staze radili na nekom našem autorskom projektu. Postojala je ideja jako davno da radimo zajedno na nekim pesmama, ali to nije zaživelo u tom trenutku.

Django: 2020. godine sam došao na ideju da uradim Cover od benda GunN’ Roses -You Cold Be Mine.

Snake mi je prvi pao napamet za vokal. Dogovor je bio da samo uradimo tu stvar snimimo video i okačimo na YouTube. Reakcije su bile veoma pozitivne tako da smo u kratkom roku odradili još dva kavera, od Gans-a – Welcome to the Jungle i od Billy Idol – Rebel Yell.

Snake je preslušavao moj album “Virtual”, pa su mu se rodile ideje za tekst i pevanje. Ubrzo nastaje autorski rad ” Electric Fire “, a tek kasnije nastaje bend i ime ,,Django & Space Cowboys”, koji je, prvenstveno, zamišljen da bude Cover bend.

Da li je dobra razmena energije jedna, od ključnih stvari, koja utiče na vaše zajedničko stvaralaštvo? U kojoj meri se dopunjujete kada je u pitanju rad na pesmama?

Razmena energije je ključna stvar, kako za autorski rad, tako i za kaver rad i nastupe uživo.

Ideje nastaju spontano i organski.  Uglavnom jedan od nas dodje sa idejom i onda je zajedno uobličimo i dopunimo. Takodje smo otvoreni za sve kreativnosti ostalih članova grupe.

U septembru ste nastupili u Domu Omladine. Predstavite nam muzičare u bendu koji nastupaju sa vama, kao i umetnike koji rade na albumu.

Članovi grupe su:

Vocal: Pit Snake

Gitara: Django Stikany

Bass: Stefan Lukic

Klavijature: Phantom

Bubnjevi: Bora Petrović

Takodje se često priključije naš prijatelj i dobro poznati Gitarista – Milan Kordulup.Tokom 2022 god. smo imali značajan nastup na Beer Festu u Beogradu – Moto Platz bina.

Django: Kao što si pomenula zapažen nastup u Domu Omladine Kragujevac je bio u Septembru 2022.

Za sada su nam nastupi i gostovanja najbitniji.

Kada je u pitanju promocija, da li imate u planu još neke nastupe?

Snake: Što se tiče promocije i albuma, to još uvek ne znamo sa sigurnošću, ali obavestićemo čim budemo imali datume.

Photo credit: Django & Space Cowboys

#DjangoAndSpaceCowboys #ElectricFire