GRIMM – Novi spot

Gotik-rok sastav Grimm, objavio je  video za kompoziciju „Rodjače“. Pesma se nalazi na albumu „Iza Tišine“, koji je objavljen 2016. godine u izdanju Muzičke kuće Miner Records . Kako frontmen benda, Nebojša Djukanović ističe, pesma se stilski se razlikuje od ostalih numera na albumu. To je, kako dodaje, za sada prva i jedina pesma koja traje 2,45 minuta.

„Nisam ni sanjao da ikada mogu da se izrazim potpuno u tako kratkom vremenu. Zatim, pjesma ima brasove. Nikada nisam bio naročito vezan za duvače u rock muzici, tako da je ovo mali izlet na nepoznatu teritoriju. Stilski ide prlilično daleko od svega po čemu je Grimm prepoznatljiv i jedina je koja ima gostujućeg muzičara u solo partituri- gospodina Borisa Šurlana” navodi  Đukanović.

Pesma, kako autor objašnjava, govori o sukobu Ega sa Super – egom:

„EGO je sve ono naopako što nas košta mnogo u životu… Ego je ona snaga koja nas tjera da nastavimo da spavamo, kad treba da se dignemo, da odustanemo kada treba da se borimo, da uzvratimo istom mjerom na nečije provokacije, da stavimo ponos ispred emocije, da budemo gordi umjesto umjereni, da budemo lijeni, umjesto vrijedni… Dakle, vječita  borba sa tamnim snagama u sebi.“

Prateći vokali u pesmi su: Ivana Janković (Grimm) i Dejana Betsa Garčević (Claymorean).

Kako je Djukanović, ranije istakao, sastav GRIMM ima u planu da u narednih par meseci, svakog meseca, objavi po jedan spot.

#nebojsagrimmdjukanovic #grimm