Koncert Grupe Mando Diao, Sinoć U Beogradu

Mando Diao, sa koncerta u Botaničkoj Bašti u Beogradu, 23. juna, 2024. Fotografija: K.M.

Švedski rok sastav Mando Diao, održao je sinoć uspešan koncert u Botaničkoj Bašti Jevremovac u Beogradu, u okviru muzičke manifestacije “Garden Sessions”.

Brojna publika je, uz neprekidne ovacije, tokom dvočasovnog nastupa grupe, pevala i plesala uz kompozicije, kako sa novog albuma Boblikov’s Magical World, tako i uz starije hitove, poput pesama: Gloria, Dance with Somebody, Good Times…

Grupa Mando Diao, poznata je po svom klasičnom rock n’ roll zvuku. Od svog prvog albuma, koji je predstavljen 2002. godine, bend je objavio još 11 studijskih ostvarenja, koji su prodati u više miliona primeraka širom sveta.

Mando Diao, sa koncerta u Botaničkoj Bašti u Beogradu, 23. juna, 2024. Fotografija: K.M.

Sastav Mando Diao, izgradio je uspešnu svetsku karijeru inspirisan ritam i bluz muzikom, kao i muzičkim opusom sastava: The Beatles, The Rollingstones i The Kinks. Tokom više od 20 godina postojanja, grupa je održala preko 1500 koncerata u preko 30 zemalja.

Veliku popularnost na domaćim prostorima, stekli su nakon izlaska albuma ‘Give Me Fire!’ 2009. godine, kao i hitova – Dance With Somebody i Gloria.

Nakon rasprodate turneje povodom albuma „I solnedgången“, koji je dostigao zlatni tiraž, sastav Mando Diao se vratio žestokom rokenrolu objavljivanjem albuma ‘Boblikov’s Magical World’, 2023. Tri singla sa pomenutog ostvarenja: Get it On, Frustration i Fire in the Hall, provela su čak 26 nedelja na radijskim rok “top 10” listama, a „Get it On“ se našao i na mestu broj 1. Tokom 2023, bend Mando Diao je primljen u Muzičku kuću slavnih, u Švedskoj.

Mando Diao:

Björn Dixgård – vokal, gitara

Carl-Johan Fogelklou – bass

Daniel Haglund – klavijature

Patrik Heikinpieti – drums, percussion

Håkan Sörle – gitara

Links:

https://www.facebook.com/mandodiaomusic

https://www.instagram.com/mandodiaomusic/

Mando Diao, photo by Daniel Olsén

Koncertni serijal, Garden Sessions, u okviru kojeg je sinoć nastupio sastav Mando Diao, a koji se već četvrtu godinu za redom održava u Botaničkoj Bašti Jevremovac, organizuje Centar beogradskih festivala – CEBEF.

Mando Diao, diskografija:

2002: Bring ’em In

2004: Hurricane Bar

2006: Ode to Ochrasy

2007: Never Seen the Light of Day

2009: Give Me Fire!

2012: Infruset

2014: Ælita

2017: Good Times

2019: Bang

2020: I Solnedgången

2023: Boblikov’s Magical World

#MandoDiao #KoncertiUBeogradu #GardenSessions #BotanickaBastaBeograd #BotanicalGardenBelgrade #centarbeogradskihfestivala #CEBEF #VideosoundArtMagazine