Mando Diao U Beogradu 23. Juna

Mando Diao, photo by Daniel Olsén

Švedski rok sastav Mando Diao, natupiće 23. juna ove godine u Beogradu, u okviru muzičke manisfestacije “Garden Sessions”. Ovaj atraktivni koncertni serijal, koji se već četvrtu godinu za redom održava u Botaničkoj Bašti Jevremovac, organizuje Centar beogradskih festivala – CEBEF. Početak koncerta zakazan je za 20:30.

Bend Mando Diao, poznat je po svom klasičnom rock n’ roll zvuku. Od svog prvog albuma, koji je predstavljen 2002. godine, grupa je objavila još 11 studijskih ostvarenja, koji su prodati u više miliona primeraka širom sveta.

Inspirisan ritam i bluz muzikom, kao i muzičkim opusom sastava: The Beatles, The Rollingstones i The Kinks, sastav Mando Diao je izgradio uspešnu svetsku karijeru. Tokom više od 20 godina postojanja, grupa je održala preko 1500 koncerata u preko 30 zemalja. Članovi benda su zajedno učestvovali i na velikim festivalima širom sveta, dok su njihovi video snimci postali viralni fenomeni sa desetinama miliona pregleda na Jutjubu. Objavljena je i kolekcija najvećih hitova grupe, kao i MTV Unpluggeed album.

Veliku popularnost na domaćim prostorima, stekli su nakon izlaska albuma ‘Give Me Fire!’ 2009. godine, kao i hitova – Dance With Somebody i Gloria.

Mando Diao, photo by Daniel Olsén

Svi članovi sastava Mando Diao, poznati su i kao multiinstrumentalisti, producenti i tekstopisci. Na svojim nastupima sa grupom, predstavljaju raznovrsnu kolekciju pesama, uz prepoznatljiv spoj rock ‘n’ roll energije, i specifičnog, emotivnog vokalnog izraza pevača i gitariste, Björn-a Dixgård-a.

Posle rasprodate turneje povodom albuma „I solnedgången“, koji je dostigao zlatni tiraž, sastav Mando Diao se vratio ‘žestokom’ rokenrolu, objavljivanjem albuma ‘Boblikov’s Magical World’, 2023. Tri singla sa pomenutog ostvarenja: Get it On, Frustration i Fire in the Hall, provela su čak 26 nedelja na radijskim rok “Top 10” listama, a „Get it On“ se našao i na mestu broj 1.

Godine 2023, bend Mando Diao je primljen u Muzičku kuću slavnih, u Švedskoj.

Ulaznice za koncert grupe Mando Diao u Beogradu, dostupne su na tickets.rs, kao i Ticket Vision prodajnim mestima (među kojima su TC Ušće i Cvetni trg).

https://tickets.rs/event/mando_diao_13186

Mando Diao, discography:

2002: Bring ’em In

2004: Hurricane Bar

2006: Ode to Ochrasy

2007: Never Seen the Light of Day

2009: Give Me Fire!

2012: Infruset

2014: Ælita

2017: Good Times

2019: Bang

2020: I Solnedgången

2023: Boblikov’s Magical World

Band members:

Björn Dixgård – vokal, gitara

Carl-Johan Fogelklou – bass

Daniel Haglund – klavijature

Patrik Heikinpieti – drums, percussion

Håkan Sörle – gitara

Links:

https://www.facebook.com/mandodiaomusic

https://www.instagram.com/mandodiaomusic/

#MandoDiao #KoncertiUBeogradu #GardenSessions #BotanickaBastaBeograd #BotanicalGardenBelgrade #centarbeogradskihfestivala #CEBEF #VideosoundArtMagazine