Objavljen Prvi Singl Sastava “Deveta Planeta” – U Pokretu

Muzika sastava “Deveta Planeta”, predstavlja svojevrsnu fuziju različitih muzičkih pravaca, stilski osveženih vibracijama 80-ih. Ubrzo, nakon objavljivanja prvog singla i spota za kompoziciju “U pokretu”, grupa je privukla interesovanje ljubitelja kvalitetne rok i pop muzike, naročito fanova sofisticiranog, ujedno i snažnog gitarskog zvuka.

Posebna pažnja javnosti usmerena je na saradnju dvojice iskusnih muzičara i umetnika – gitariste, kompozitora, i tekstopisca, Miroslava Brankovića (Alogia, Psychoparadox), i pevača Nikole Jankovića (Dargoron, Kraljevski Apartman).

Prema rečima Miroslava Brankovića, prvi singl “U Pokretu” je uvod u nešto, što tek sledi:

“Muzika koju donosi naš prvi singl je početak nečega potpuno drugačijeg. To je specifičan spoj zdrave melodije, harmonije i lirike. Deveta Planeta je otkrivena.” ističe umetnik, koji je pored gitara, u pesmi odsvirao i bas, a napisao je i veći deo teksta.

“Na slušaocima je da otkriju koja sve “blaga” nudi muzika benda. Pozivamo ih da krenu na put, ali i da uvek budu u pokretu.” dodaje poznati gitarista, i aranžer pesme.

Deveta Planeta: Miroslav Branković i Nikola Janković; photo credit: Miroslav Branković

Pesma “U Pokretu”, je snimljena tokom 2022, u studiju “Paradox”, u Smederevu. Producent i snimatelj je Srdjan Branković, koji je radio i produkciju i montažu spota. Video za pesmu je nastao u Centru za kulturu Smederevo, u režiji Miroslava Brankovića.

Muzika: Miroslav Branković/Nikola Janković

Tekst: Miroslav Branković (strofe), Nikola Janković (refren)

Aranžman: Miroslav Branković

DEVETA PLANETA – U Pokretu :

Nikola Janković – Vokal

Miroslav Branković – Solo i ritam gitare, bas gitara, prateći vokali

Marko Milojević – Bubanj

Nevena Branković – Klavijature

Srdjan Branković – Produkcija

#DevetaPlaneta #UPokretu #MiroslavBranković #NikolaJanković #Singl #Video #StudioParadox #CentarZaKulturuSmederevo