Sastav The Trigger Objavio Novu Verziju Bajagine Pesme “Kad hodaš”

Jugoslovenski vremeplov, prikazan kroz fiktivni svemirski program, u novom animiranom spotu grupe The Trigger – Kad Hodaš

Nakon duže pauze objavljen je novi singl, poznate beogradske heavy-metal grupe The Trigger, kao i animirani film za pesmu “Kad hodaš”. Kompozicija je obrada istoimene, kultne pesme, Momčila Bajagića Bajage.

Nova verzija je objavljena kao bonus na reizdanju albuma obrada ,,Ex”, a koje je upriličeno povodom deset godina od objavljivanja.

Kao što je bio slučaj i sa prethodnim obradama, The Trigger su pesmi dali potpuno novu dimenziju i simboliku, kroz kontrast između ambijentalnih delova pesme i tvrdih rifova, specifičnih za ovaj bend.

Kompoziciju prati animirani film Nikole Silića, koji govori o fiktivnom jugoslovenskom svemirskom programu, koji ujedinjene jugoslovenske narode, u budućnosti, dovodi na druge planete. 

Nikola Silić je publici već poznat kao stand-up komičar, ali i kao autor animirane serije “Elita” i kratkog animiranog filma “Rik i Morti u Srbiji”, koji je privukao veliku medijsku pažnju.

Članovi benda su aktivni i na drugim poljima. Animirani film “ID” autorke Ane Pakljanac, za koji je gitarista benda Dušan Svilokos pisao muziku, nedavno je osvojio nagradu za najbolji animirani film na 70. martovskom festivalu u Beogradu.

Sastav The Trigger najavljuje i seriju koncerata u toku ove godine, kao i rad na novom autorskom izdanju, sa koga se prvi singl očekuje početkom leta. Prvi sledeći concert je zakazan u Apolo dvorani u Pančevu. The Trigger u Pančevu nastupa sa bendom Goatmare & The Hellspades u subotu, 29. aprila.

Album, koji je originalno bio dostupan samo za preuzimanje na stranici benda www.bandtrigger.com , od sada je dopunjen bonus materijalom, i po prvi put je dostupan na svim digitalnim muzičkim servisima.

Grupa The Trigger, nastala je 2005. godine, dok je snimanje debi albuma započeto  već naredne godine. Sastav benda je nekoliko puta menjan, ali se postava ustalila početkom 2007. godine. U radu na prvom albumu učestvovali su Milena Branković (vokal), gitarista Dušan Svilokos Djurić, basista Petar Popović, klavijaturista, Marko Antonić, i bubnjar Zoran Jović. Grupa je osvojila brojne nagrade, medju kojima su i priznanje za Najbolji mladi bend, 2008, na listi Radija 202, kao i nagrada “Otkriće godine”, koju im je dodelila Televizija Metropolis. Bend je nastupao i na brojnim koncertima i velikim festivalima, poput Beer Fest-a u Beogradu.

Diskografija:

Ljubav (2007)

EX  (2012)

Vreme Čuda (2015)

The Time of Miracles (2019)

Live albumi:

Metropolis live (2009)

Reizdanje The Trigger albuma ,,Ex” na digitalnim servisima:
Spotify: https://open.spotify.com/album/2GoE3DA9GEhvnAWnIoit3z
Deezer: https://www.deezer.com/en/album/428575747
Apple Music: https://music.apple.com/us/album/ex/1681654107

#TheTrigger #KadHodas #EX