Toni Merička Objavio Svoj Treći Roman

Nakon uspeha romana “Venti storie 1000 emozioni” i “Il Dolore Schiacciato Dall’Amore”, italijanski pisac slovačko-srpskog porekla Toni Merička, objavio je nedavno i svoju treću knjigu, La casta Rossa. Prema rečima autora, priča se nalazi na temeljima modernog društva u kome se prepliću vera i moderni socijalizam.

Kao i prethodna dva romana, i ova knjiga predstavlja svedočanstvo jednog vremena i jednog društva. Oduvek me je inspirisala težnja ka slobodi ‘običnog’ čoveka, koji je prinudjen da se bori izmedju društvenih struja koje su mu nametnute. Pun emocija, roman predstavlja i svojevrsno traganje za istinom, i nadam se da će naći put do čitaoca, kao i prethodna dva. Za dizajn naslovne strane knjige, zaslužna je moja ćerka Monia Merička, student Univerziteta u Padovi. Nadam da će roman uskoro biti preveden i dostupan i u regionu.”

Toni Merička

Roman la casta Rossa, Tonija Meričke, nedavno je promovisan ‘uživo’ na italijanskoj televiziji Cafè24 Television. Program je vodio novinar i urednik, Claudio Casorati.

“Claudio mi je jako dobar prijatelj već dugi niz godina, i neko sa kim imam divnu saradnju. Televizija Cafè24, je od mog prvog romana pokazivala značajno interesovanje za teme o kojima pišem, tako da mi gostovanje u njihovom programu, uvek predstavlja izuzetnu čast i zadovoljstvo. “

Toni Merička je, takodje, i sportski trener, i nosilac crnog pojasa u dzudou, prvi dan. Već dugi niz godina je i inženjer saobraćaja u Italiji. Zahvaljujući uspehu prva dva romana za koje je, kako ističe, dobio brojna priznanja, od kojih su dve medjunarodne, “Michelangelo Buonarroti “, nastavio je da se bavi pisanjem, koje mu, prema njegovim rečima, predstavlja veliko zadovoljstvo.

Knjige su dostupne putem linka:

https://www.unilibro.it/libri/f/autore/mericka_toni