Umetnička galerija Nadežda Petrović, Čačak – Razgovor sa Lanom Vasiljević povodom zatvaranja izložbe ,,Prećutni dogovor”

U subotu, 8. maja, 2021. godine, Umetnička galerija ,,Nadežda Petrović” Čačak organizuje razgovor sa umetnicom Lanom Vasiljević povodom zatvaranja izložbe ,,Prećutni dogovor”. Ovom prilikom posetioci će moći da od same umetnice čuju o postavci i radovima koji su bili deo umetničkog istraživanja koje je prikazano na izložbi ,,Silent talk/ Nemi govor” u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu (2019), ali i o sasvim novim radovima koji su nastali za izložbu u Čačku. Početak u 17h. Ulaz je besplatan.

Izložba „“Prećutni Dogovor“ Lane Vasiljević, otvorena je od 10. aprila do 10. maja. Radovi predstavljeni na izložbi U Čačku su nastavak umetničkog istraživanja koje je prikazano na izložbi “Nemi govor”, u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, 2019. godine. Pojedini radovi premijerno su izloženi u Galeriji “Nadežda Petrović”. Izložba “Prećutni dogovor”, prema rečima kustoskinje Marije Radisavčević, predstavlja ispitivanje granica medija skulpture.

Lana Vasiljević, rođena je 1973. u Beogradu.

1996 – Diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti/ odsek vajarstvo, Beograd

1998 – Magistrirala na FLU (mentor – prof. Mrđan Bajić)

Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja u zemlji i inostranstvu. Neke od njih su Godišnja nagrada za skulpturu na 38. Oktobarskog Salon, Beograd , GRIFON priznanje za vizuelni identitet za UNHCR, i mnogi drugi. Član je Umetničkog udruženja – PULCHRI STUDIO, Holland.

Direktor Umetničke galerije “Nadežda Petrović“ Branko Ćalović, umetnica Lana Vasiljević i kustoskinja izložbe Marija Radisavčević

Photo: Umetnička galerija ,,Nadežda Petrović”, Čačak

https://www.facebook.com/events/278279540682634/?ti=ls

#UGNadezdaPetrovic #LanaVasiljevic #izlozba #Cacak